Köpvillkor

Levaranstid
Finns varan på lager är leveranstiden endast 3-5 dagar.

Frakt och avgifter
Alla kostnader för frakt är inkluderade i priset.
Eventuellt kan extra avgifter förekomma om du väljer att uppgradera till annat fraktalternativ eller väljer ett annat betalsätt än kortbetalning eller direktbetalning. Inga andra avgifter tillkommer i övrigt.

Fraktskador
Alla eventuella fraktskador skall anmälas senast 4 dagar efter leverans till Importlagret.com:s leveransavdelning.
Synliga fraktskador skall anmälas till speditören direkt vid överlämnandet.

Betalningsalternativ
Betalning sker på följande sätt:
* Kortbetalning med Visa eller MasterCard.
* Direktbetalning via Swedbank / SEB / Handelsbanken / Nordea.
* Räntefri avbetalning i samarbete med Wasakredit och Handelsbanken
* Finansiering åt företag. Leasing i samarbete med Wasa kredit
* Faktura 30dagar netto. Endast till företag
* Byggkreditivfaktura. Har du byggkreditiv och behöver faktura? Kontakta kundtjänst.
* Postförskott/efterkrav vid utlämning. Postförskottsavgift tillkommer med 500:-
Kortuppgifter lagras inte och all kortinformation hanteras över SSL-kryptering.

Villkor vid fakturaköp (företag)
Importlagret.com förbehåller sig rätten att neka köp efter kreditkontroll. Grundkrav är inga betalningsanmärkningar. En sedvanlig kreditupplysning görs.

Ej uthämtade/mottagna paket
Paket som inte hämtas/tas emot efter avisering skickas automatiskt tillbaka till Importlagret.com. Detta medför att du får betala frakten till dig + returfrakt

Ångerrätt och returfrakt
Om du inte är nöjd med dina varor kan du returnera inom 30 dagar.
Du betalar själv returfrakten samt kostnaden för frakten till dig från Importlagret.com. Det enda kravet för retur är att varorna är oanvända och att originalförpackning inte är skadad. Om produkten är använd eller originalförpackning skadad godkänns ej returen. Emballera paketet väl för att undvika fraktskador.
Så fort vi granskat returpaketet och det är utan anmärkning sker återbetalning. Eventuella skador på varan leder till avdrag på återbetalningen eller nekas i sin helhet
Returer får inte skickas mot postförskott eller efterkrav – dessa kommer inte att lösas ut.

Garanti.
Samtliga varor som köps av privatpersoner har 1 års garanti. Vissa produkter har även 2 års garanti. De produkter med 2 års garanti ser du i produktinformationen.
För att garantin skall gälla på fordon, måste serviceanvisningarna följas. Har du frågor eller funderingar kring dessa kontakta Importlagret.com:s teknikavdelning.
Garantin gäller fabrikationsfel på varan. Garantin gäller ej slitage eller förbrukningsdetaljer, såsom remmar, filter , däck, batterier,slangar etc etc.
Innan en garantireparation eller ett garantiutbyte kan godkännas behöver Importlagret.com eller någon av våra samarbetspartners undersöka din produkt. I det fall produkten inte är behäftad med ett garantifel, utan ett handhavandefel debiterar vi köparen för samtliga kostnader såsom frakt och felsökningskostnader.

Reklamation
Kontakta info@importlagret.com eller teknikavdelningen på vår kundtjänst 0920-220740 och berätta varför du vill reklamera varan.
En reklamationshandläggare föreslår lämpligast sätt att reparera varan. Detta kan ske antingen genom att varan skickas till Importlagret.coms huvudverkstad i Luleå eller i vissa fall lokal verkstad eller besökande reparatör.
Om varan skall skickas till verkstad för garantireparation betalar Importlagret.com fraktkostnaderna. Dock måste köparen ansvara för att varan blir väl emballerad och föreberedd för frakt. Samt vara behjälplig vid överlämnandet av varan till speditören.

Går det inte att reparera varan ersätter vi varan med en ny alternativt i vissa fall betalar tillbaka erlagd köpeskilling. Detta gäller enbart vid garantiärenden.

Lagar och tvister
Köp genom Importlagret.com styrs främst av Distansavtalslagen, Konsumentköplagen och köplagen. Köplagen gäller alltid vid företagsköp.
Dessutom åtar sig Importlagret.com frivilligt att följa eventuella beslut från Allmänna reklamationsnämnden i samband med en tvist.
Mer information om dina rättigheter och skyldigheter som konsument hittar du hos Konsumentverket.

Personuppgifter
Enligt personuppgiftslagen måste vi be dig samtycka till att vi behandlar uppgifter om dig. Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får del av kommer att hanteras av Importlagret.com i egenskap av personuppgiftsansvarig. De personuppgifter du lämnar till oss, så som adress, namn, personnummer, e-postadress och telefonnummer kan komma att användas för att säkerställa leveranserna till dig, vid kreditprövning, för att lämna erbjudanden och upplysningar om vårt sortiment till dig. De uppgifter du lämnar är endast tillgängliga för Importlagret.com och dess närstående bolag. Du har rätt att ta del av de uppgifter som finns registrerade om dig. Du har alltid rätt att begära att Importlagret.com ska radera eller korrigera de uppgifter som finns om dig. Genom att godkänna Importlagret.com köpvillkor samtycker du till ovanstående.

Minderåriga
Om du är minderårig (yngre än 18 år) så måste du ha målsmans godkännande för att få beställa från oss.


Tryckfel
Vi reserverar oss för tryckfel och felprissättningar på sajten och förbehåller oss rätten att avslå ordrar.